Hideg vegyes gyümölcs leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel.
A recept 6 adagra:
Hozzávalók:
1 kg idénynek megfelelő friss gyümölcsök vagy mirelit
1 liter víz
1 mokkás kanál só
1 fél citrom héj darabolva
6 darab szegfűszeg
1-2 teáskanál fahéj
2 dl tejszín vagy tejföl
6 evőkanál kristálycukor
1-2 evőkanál liszt
1-2 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor / opcionális
Elkészítés:
Jól megtisztítjuk és daraboljuk ízlés szerint a gyümölcsöket. A mirelitnél már így kapható. Egy megfelelő méretű fazékba tesszük a gyümölcsöket. Felöntjük vízzel és fűszerezzük / citromhéj, fahéj, szegfűszeg, cukor és a só /. Majd felforraljuk. Amíg felforr addig a lisztet a tejszínnel simára keverjük. Ahogy felforrt a leves merünk ki belőle és hozzáadjuk a lisztes tejszínhez. Lassan csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínes lisztes keveréket visszaöntjük a levesbe állandó keverés mellett. Majd újra forraljuk. végül kihűtjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot valamint a citromlevet.
Tálalás:
Lehet díszíteni tejszínhabbal és mentával.
Jó étvágyat.