Gourmetchef

Hideg vegyes gyümölcs leves

2022. július 01. 10:56 - Gourmetchef

foto_4_53.jpg

Hideg vegyes gyümölcs leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

A recept 6 adagra:

Hozzávalók:

1 kg idénynek megfelelő friss gyümölcsök vagy mirelit

1 liter víz

1 mokkás kanál só

1 fél citrom héj darabolva

6 darab szegfűszeg

1-2 teáskanál fahéj

2 dl tejszín vagy tejföl

6 evőkanál kristálycukor

1-2 evőkanál liszt

1-2 evőkanál citromlé

1 csomag vaníliás cukor / opcionális

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és daraboljuk ízlés szerint a gyümölcsöket. A mirelitnél már így kapható. Egy megfelelő méretű fazékba tesszük a gyümölcsöket. Felöntjük vízzel és fűszerezzük / citromhéj, fahéj, szegfűszeg, cukor és a só /. Majd felforraljuk. Amíg felforr addig a lisztet a tejszínnel simára keverjük. Ahogy felforrt a leves merünk ki belőle és hozzáadjuk a lisztes tejszínhez. Lassan csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínes lisztes keveréket visszaöntjük a levesbe állandó keverés mellett. Majd újra forraljuk. végül kihűtjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot valamint a citromlevet.

 

Tálalás:

Lehet díszíteni tejszínhabbal és mentával.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7617872677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása