Gourmetchef

Farsangi fánk 

2024. február 07. 06:25 - Gourmetchef

dsc_6554.JPG

 

Farsangi fánk 

Kedves Látogatók!

 Itt a farsang – itt a fánk, nem múlhat el a farsangi időszak házi készítésű fánk nélkül.

 A recept 4 főre  :

Hozzávalók :

50 dkg liszt 

3 dkg friss élesztő 

2 tojás sárgája 

csipet só 

2 ek porcukor 

4 dl tej

5 dkg vaj 

6-7 dl napraforgó olaj

sárgabarack dzsem 

porcukor 

Elkészítés:

Először az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk (kb. 10 perc). Ezen idő alatt kimérjük a lisztet és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojás sárgákat, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a 3dl tejet és a felfuttatott élesztőt. 5 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és beledolgozzuk. Amikor egynemű lett a tészta, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát hagyjuk kelni duplájára.

Amikor kész, 4 darabra vágjuk, kb.3 cm vastagra nyújtjuk és 6-8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.

Forró, bő olajban arany barnára sütjük.

Barackdzsemmel, porcukorral szórva frissen tálaljuk

Jó étvágyat kívánunk..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2018320263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása