Gourmetchef

Karácsonyi Sült Kacsamell

2024. december 25. 05:18 - Gourmetchef

img_20200422_184348_1.jpg

Karácsonyi Sült Kacsamell

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.

A recept 2 adagra:

 A hozzávalók:

 2 db ( 40-50dkg)  kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,

 3 evőkanál zsiradék 

12 dkg barnarizs

1 ek liszt

50 dkg gomba

1 db lilahagyma

1 dl tejszín

 Elkészítés:

A két darab kacsamellet megsózom és borsozom.

A kacsa:

A két darab kacsamellet megsózom és 1 napig állni hagyom. A sütés napján egy tapadásmentes kis serpenyőbe helyezem bőrével lefelé és hirtelen zsírjára sütöm pár perc alatt, megfordítom, a másik felére is kérget sütök, majd fedő alatt 1 dl vizet hozzáadva párolom 30 percet, majd a fedőt eltávolítva pirosra sütöm. Amint elkészült tálalom.

A köret:

Barnarizs:

A barna rizst 1:3 arányú vízzel puhára főzöm sós vízben. Ez kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint a fehér rizsnél, kb 30 percet kell rá szánni. Finom és egészségesebb verzió.

Gomba mártás:

A hagymát és a gombát aprítógéppel finomra aprítom külön-külön. Először a hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt párolom 10-15 percet, majd a végén hozzáadom a tejszínt, s további 2-3 percet folyamatos kevergetés mellett készre főzőm.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4918758398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása