Gourmetchef

Rakott Kel

2020. május 18. 13:05 - Gourmetchef

img_20200518_125159_1.jpg

Rakott kel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

A recept 2 adagra:

Hozzávalók:

30 dkg darált csirkemell

30 dkg kelkáposzta

10 dkg rizs

20 dl tejszín

10 dkg tejföl

1 vöröshagyma

1 mokkáskanál őrölt kömény

só- bors ízlés szerint

0,5 dl oliva olaj / extra szűz

Elkészítés:

Először a kelkáposztát leveleire szedjük és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposzta felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson.  Ezt követően rátesszük a kelkáposzta levelek másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük.  Betesszük a sütőbe 30 percre 220 fokon.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2315705418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása