Rakott kel
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
A recept 2 adagra:
Hozzávalók:
30 dkg darált csirkemell
30 dkg kelkáposzta
10 dkg rizs
20 dl tejszín
10 dkg tejföl
1 vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
só- bors ízlés szerint
0,5 dl oliva olaj / extra szűz
Elkészítés:
Először a kelkáposztát leveleire szedjük és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposzta felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt követően rátesszük a kelkáposzta levelek másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük. Betesszük a sütőbe 30 percre 220 fokon.
Jó étvágyat.