Gourmetchef

Rakott húsos tészta recept

2023. február 08. 08:50 - Gourmetchef

dsc_3740.JPG

Rakott húsos tészta recept

Kedves Látogatók!

 

Megosztom veletek gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

0,5 kg darált hús /sertés vagy pulyka /

1 fej vörös hagyma 

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj 

2 evőkanál őrölt piros fűszer paprika

só, bors, chilipehely és egyéb fűszerek ízlés szerint 

50 dkg tészta / ízlés szerint bármilyen tészta jó /

Az összerakáshoz :

500 gramm tejföl

3dl tejszín

10-15 dkg parmezán sajt 

Elkészítés:

 

A fokhagymát és a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a darált húst. Összepirítom, fűszerezem. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a tésztát (én a fussilit vagy a tarajos csőtésztát szeretem ehhez az ételhez) és készre főzőm. Egy nagyobb tepsit egy kis vajjal kikenek, beleteszem a tészta felét, rá a húsos paprikás ragut, tejfölt rétegezek közé, pár szelet friss paradicsom, majd a tészta másik felével betakarom.

Tejföl és tejszín megy a tetejére, majd egy kis sajt, s kb fél óra alatt készre sütöm. 

Jó étvágyat hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1918044034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása