Csicseri borsó pörkölt
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc kímélő receptemet, ami egyszerű, nagyon finom.
A recept 2 adagra :
Hozzávalók:
2 nagy fej lilahagyma
30 dkg főtt csicseri borsó
40 dkg csirkemell
Só, bors, édes fűszerpaprika, köménymag ízlés szerint
2 evőkanál kókuszolaj vagy sertés zsír vagy olaj ízlés szerint
Elkészítés:
Megpucolom a hagymát, felkockázom. Előveszek egy nagy serpenyőt, beleteszem a zsiradékot és felhevítem, majd beleteszem a felkockázott hagymát és megdinsztelem, majd megszórom fűszerpaprikával és átforgatom. Ezt követően beleteszem a szintén felkockázott csirkemellet és átforgatom. Majd hozzáadom a csicseriborsót a levével együtt és felengedem 0,5 liter vízzel Fűszerezem sóval és borssal, köménnyel, majd készre főzöm.
Ajánlás:
Húsimádók tehetnek bele finom házikolbászt és csípős paprikát is. Én kevés tejföllel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok.