Töltött káposzta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
A recept 6 adagra :
Hozzávalók:
A töltelék :
1 kg sertés darált hús
0,5 kg rizs
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só és bors, pirospaprika ízlés szerint
Egyéb :
1 közepes savanyú káposzta / 1 medium sized sour cabbage
1 kg savanyított aprított káposzta
2 evőkanál zsír
3 evőkanál liszt
Elkészítés:A rizst megmossuk és hozzáadjuk a darált húshoz, fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A közepes savanyú káposzta leveleibe töltjük a tölteléket. A savanyított aprított káposztát a lábas aljára halmozzuk. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 3-4 nagyobb káposztalevéllel letakarjuk és puhára főzzük. Kb 40-50 perc alatt fő meg. Amikor megfőtt, rántást készítünk. 2 ek zsírt hevítünk, majd 3 evőkanál lisztet pirítunk benne. A tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele. A káposzta levével felengedjük a rántást és jól összekeverjük. Ezután lassan visszaöntjük a többi káposztára. Újra felforraljuk és kész.
Mi a tölteléket nem csomagoltuk be a káposztalevélbe, csak annélkül tettük az apró káposztára.
Jó étvágyat kívánok.