Borsó leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók:
25 dkg borsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab sárgarépa
1 db erőleves kocka
Só, bors, ízlés szerint
1 ek zsír
Rántás :
1 ek őrölt édes pirospaprika
1 ek zsír
1 ek liszt
Elkészítés:
Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál zsírt, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott répát és a borsót, kockázott hagymát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és fokhagymát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, kb 20 perc, akkor hozzáadom a rántást folyamatos kevergetés közben. Ezután utóízesítek, ha szükséges. Még egyszer felforralom és kész.
Rántás:
Egy kis főzőedényben felolvasztjuk a zsírt, majd beleteszem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítom. Leveszem, hagyom hűlni egy percet majd belekeverem az őrölt piros paprikat.
Jó étvágyat kívánok.