Gourmetchef

Tojásos nokedli

2017. október 18. 05:34 - Gourmetchef

foto_3_47.JPG

Tojásos nokedli  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

 

A recept 2 adagra 

Hozzávalók

30 dkg liszt 

3 darab közepes tojás 

víz 

só, bors , fűszerpaprika ízlés szerint 

0,3 liter étolaj 

Elkészítés:

Először felrakok egy mély edénybe 1-1,5 liter vizet egy teás kanál sóval és egy evőkanál olajjal. Majd felforralom. Közben kikeverem a lisztet egy teás kanál sóval és vízzel. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy lehet kicsit nyúlós, de ne legyen kemény. Majd a forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatom a tésztát. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. Természetesen kóstolással is lehet ellenőrizni. Ezután leszűröm és félreteszem. Egy lapos/ kisebb peremű / másik edénybe rakok fel egy teáskanál olajat felmelegítem, és ha felmelegedett beleteszem a nokedlit és átforgatom. Ahogy megvagyok, felütök egy egész tojást és összekeverem. Majd a nokedlire öntöm. Folyamatosan kevergetem, hogy nehogy leégjen. Akkor van kész, amikor a tojás rántottaszerű nem lesz. .

Megjegyzés :

Én kevés fűszerpaprikával tálaltam. Lehet hozzá tejfölt és, vagy fejes salátát is enni. Magában vagy köretként is kiváló

Jó étvágyat hozzá.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3613013936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2017.10.18. 15:29:11

Én is megosztom veled a kedvencemet ebben a műfajban. A fejes saláta szezon nálunk elég hosszú volt, mert anya pár hetes csúsztatásokkal vetett, és újra vetett. Nos, amig tartott a szezon, ha apán múlott volna, minden nap ezt ettük volna. Így csak hetente 3-4 alkalommal készült. Nokedli ugyanúgy. Apróra vágott vöröshagyma megdinsztelve (olajon, vagy zsíron, ez ízlés kérdése), erre egy teáskanál őrölt paprika (aztán le a tűzről, meg ne égjen!), só, és ebbe forgattuk bele a nokedlit. Kicsit markánsabb, mint a tojásos, de isteni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.18. 18:54:33

Nagy kedvenc, jó a recept is! Ám nem tudom, hogy ennyivel akár csak engem is jóllakatnál :)
Én forró vajra szedem ki a nokedlit (amit szintén tojással készítek), és nem hagyom kihülni. Amikor ráöntöm a felvert tojást, szépen ráköt. Akkor szeretem igazán, ha egy picit "ragacsos" még :)

Broad 2017.10.19. 19:22:34

@vitéz Beverneky: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Majd hamut szórok a fejemre és bocsánatért esedezem. Egyébként fejenként 2-3 tojás alatt neki sem állnék! :)
Egyébként még mindig jobb, mint sok másik internetszakács, aki netről lopott recepttel és képpel osztja művészetét.

2017.10.19. 19:41:27

jogos!
fényképezni már tud a konyhaművészünk, majd csk megtanul ehetőt főzni.
;))

kolbybp 2017.10.19. 22:23:16

@vitéz Beverneky:

lehet h elirta, de lehet h ok igy szeretik...esetleg sporolnak.

nem kell egybol kopkodni, probalj meg egy kicsit toleransabb lenni

2017.10.20. 08:25:05

@kolbybp:
1. nem köpködés.
2. manapság már minden klaviatúrán elérhető az ékezetes bötű, csak akarni kell.
süti beállítások módosítása