Tojásos nokedli
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.
A recept 2 adagra
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 darab közepes tojás
víz
só, bors , fűszerpaprika ízlés szerint
0,3 liter étolaj
Elkészítés:
Először felrakok egy mély edénybe 1-1,5 liter vizet egy teás kanál sóval és egy evőkanál olajjal. Majd felforralom. Közben kikeverem a lisztet egy teás kanál sóval és vízzel. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy lehet kicsit nyúlós, de ne legyen kemény. Majd a forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatom a tésztát. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. Természetesen kóstolással is lehet ellenőrizni. Ezután leszűröm és félreteszem. Egy lapos/ kisebb peremű / másik edénybe rakok fel egy teáskanál olajat felmelegítem, és ha felmelegedett beleteszem a nokedlit és átforgatom. Ahogy megvagyok, felütök egy egész tojást és összekeverem. Majd a nokedlire öntöm. Folyamatosan kevergetem, hogy nehogy leégjen. Akkor van kész, amikor a tojás rántottaszerű nem lesz. .
Megjegyzés :
Én kevés fűszerpaprikával tálaltam. Lehet hozzá tejfölt és, vagy fejes salátát is enni. Magában vagy köretként is kiváló
Jó étvágyat hozzá.