Gourmetchef

Farsangi fánk / DW-s

2023. február 14. 00:48 - Gourmetchef

img_20230209_143348.jpg

img_20230203_132202.jpg

Farsangi fánk/ DW-s

Kedves Látogatók!

 

Itt a farsang – itt a fánkJ nem múlhat el a farsangi időszak házi készítésű fánk nélkül.

 

A recept 4 főre :

Hozzávalók :

25 dkg DW sütőliszt

7 gramm por élesztő

1 tojás sárgája

csipet só

1 teáskanál DW 1:4 édesítő

1,5 dl mandulatej

2,5 dkg vaj v margarin

Elkészítés:

Először száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne.

Hozzáadjuk a langyos tejet és a tojás sárgáját, összegyúrjuk és egy jól formálható tésztát kapunk. Majd kb egy órát langyos helyen pihentetjük.

Kinyújtjuk kb egy cm magasra és kiszaggatjuk.

Sütőlapra helyezzük, és további fél órát hagyjuk pihenni.

majd irány a sütő 10 perce és kész is az olajmentes fánk.

 

Jó étvágyat kívánunk.

Szólj hozzá!
Címkék: fánk dw dw-s fánk

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr818048874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása