Gourmetchef

Birsalma kompót

2022. szeptember 19. 16:34 - Gourmetchef

img_20220919_142736_1.jpg

Birsalma kompót

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető birsalma kompót receptemet.

A recept 4-6 adagra 

Hozzávalók :

2-3 darab birsalma vagy körte

0,5 liter víz főzéshez

1 csipet só 

1-3 darab egész fahéjrúd

1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg, 

2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/

Elkészítés:

A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész.

Tálalás:

Én kevés lével szoktam tálalni, de ki ahogy szereti. Én a főzőlevet is elteszem 1-2 üvegbe és később megisszuk. 

Jó étvágyat kívánok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1417935066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása