Gourmetchef

Créme Brulée

2022. április 26. 05:21 - Gourmetchef

 

16002999_1196468417057016_6390943321608552167_n.jpgCréme Brulée 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon finom. 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók

100 ml tej 

300 ml habtejszín

110 gramm kristálycukor 

4 db tojás 

2 csomag vaníliás cukor 

Tejszínhab 

Koktél cseresznye 

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet a 25 g cukrot a vaníliás cukorral együtt összeforraljuk. Amíg felforr, addig egy másik tálba az egész tojásokat 25 g cukorral összekeverem. A felforralt tejet a tojásos keverékhez öntöm és összekeverem. Majd a keveréket tűzálló tálba vagy 4 db edénykébe / szuflé, puding / elosztva beleöntöm. Ezeket az edényeket vagy edényt egy magasabb falú tepsibe beleteszem és felöntöm a tepsit vízzel úgy, hogy az edények faláig félig legyen. Sütőbe teszem és 85-95 percig 120 fokon sütöm. Akkor jó, ha már nem folyik. Sütés után kihűtőm minimum 1,5 órát. Tálaláskor 60 gramm kristálycukrot szétosztva rászórok a tetejére és karamellizálom. Ahogy elkészültem vele rögtön fogyasztjuk.

 

Díszítés:

Lehet simán, de én szoktam rátenni egy kevés tejszínhabot és egy szem koktélcseresznyét

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr617816699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2022.04.28. 06:47:12

Nagyon egyszerű, csak a legfontosabb alkotóelemhez kell egy technikai segédeszköz is. Hozzá sem mernék nyúlni egy ilyen szakácsfáklyának hívott "dologhoz", nekem tisztára olyan, mint egy hegesztőpisztoly. Anélkül pedig semmit nem ér az egész. Ráadásul tejszín és cseresznye!???
süti beállítások módosítása