Friss zöld spárga hollandi mártással
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
12 dkg vaj
2 darab tojás
Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint
2 evőkanál fehérbor
4 dl víz
Elkészítés:
Spárga :
Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát.
Hollandi mártás:
A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben. Majd a főszerekkel ízesítem.
Jó étvágyat kívánok