Gourmetchef

Brassói Aprópecsenye / klasszikus/

2021. január 08. 09:38 - Gourmetchef

Brassói Aprópecsenye

A recept:

Hozzávalók 4 személyre:

1kg csont nélküli karaj

1,5 kg burgonya

8 gerezd fokhagyma

Só, bors majoránna

15 dkg sertés zsír vagy olajimg_5577_2.jpg

Elkészítés :

 Felkockázom a húst (a csont nélküli karajt). A burgonyát kockára vágom. Majd bő olajban megsütöm a krumplit. Ezalatt 2-3 ek olajban 8 gerezd szeletre vágott fokhagymával megpirítom a húst, míg levet nem enged, majd kb 15 percig puhára párolom, majd zsírjára sütöm. közben megszórom majoránnával, sózom, borsozom.

Ezalatt pont megsül a krumpli, amit szűrő szedőkanállal, papírszalvétával kibélelt tálba teszek. Amikor kész a hús, hozzákeverem a sült krumplit és még 2 percig együtt pirítom. Frissen, kovászos uborkával vagy vegyes savanyúsággal tálalom.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1016377166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.10.24. 07:01:39

Nekem a karaj túl száraz ehhez. Lapockából készítem, és 1 kg hús mellé 150g gombát is adok szeletelve. Egyébként jó a recept, szeretem is. Mostanság a fogyó alatt a krumpli helyett natúr lecsóval eszem.
süti beállítások módosítása