Gourmetchef

Zöldséges tört burgonya

2020. május 12. 19:17 - Gourmetchef

img_20200320_190637_1.jpg

Zöldséges tört burgonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kímélő receptemet ami egyszerű, nagyon finom.

A recept 2 adagra

Hozzávalók:

50 dkg  burgonya

20 dkg édes hagyma

30 dkg kaliforniai paprika

Só, bors ízlés szerint

2 evőkanál kókuszolaj vagy sertés zsír vagy olaj ízlés szerint

Dekoráció:

1db vastag szelet kígyó uborka

1 evőkanál párolt cékla

Elkészítés

Megtisztítom a hagymát és a burgonyát, a paprikát kimagozom. A burgonyát kockára vágom és sós vízben felteszem főni. Ez idő alatt a vékonyra szeletelt hagymát felteszem egy serpenyőben hevített zsiradékra és üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott kaliforniai piros paprikát és ízlés szerint fűszerezem. Így együtt további 5-10 percet párolom. Amikor ez kész, félreteszem. Ez idő alatt a burgonya is megfőtt, leszűrőm, majd összetöröm. A tört burgonyát hozzáadom a serpenyőben levő pirított zöldségekhez s jól összekeverem. Ízlés szerint további zsiradék adható hozzá.

Ajánlás :

Hús imádok ehetnek hozzá pár szelet natúrszeletet vagy rakhatnak bele finom házikolbászt . Főételnek és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6715686232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása