Lencseleves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
30 dkg vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma vagy lila hagyma
2 db sárga répa
1 db fehér répa
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sertés zsír
3 db babérlevél
2 liter víz
1 db erőleveskocka
Só,bors, kurkuma, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
2 evőkanál zsír
15 dkg kolbász vagy füstölt hús
Elkészítés:
A lencsét egy órára beáztatom. A főzés napján a hagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen./ A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a leves.
Feltét/ Dísz :
Én lilahagymával díszítettem és ízlés szerint tejfölt is tehetünk bele.
Jó tanács :
Ha túl sűrű lett, akkor tejföl vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.
Jó étvágyat kívánok.