Kínai pirított tészta csirkével
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc Kínai tészta receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók :
50 dkg csirkemell
50 dkg kínai tészta
2-3 darab sárgarépa
1-2 fej vöröshagyma
2 ek friss vagy szárított gyömbér
fél fej káposzta
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál repceolaj
só- bors, chili, ázsiai fűszerkeverék ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
8 ek szója szósz
3-4 ek víz
Elkészítés :
Először a káposztát lereszelem a nagylukú reszelővel és megsózom. Így állni hagyom fél órát. Ahogy megvan, azután kinyomkodom a vizet belőle és kevés zsiradékban megpirítom egy evőkanál cukorral. Amikor aranybarna akkor kész. Közben előkészítem a többi alapanyagot. Megpucolom és csíkokra vágom a sárgarépát, a hagymákat,lereszelem a gyömbért . A csirkét apróra vágom és nyersen beleteszem egy szójaszószós-sós-borsos- ázsiai fűszerkeverék-hagymás és fokhagymás pácba. Célszerű már a csirkét előtte este előkészíteni és egy éjszakát állni hagyni. A következő lépés, hogy kevés zsiradékon megpirítom a tésztát majd, megfőzöm. forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt kész a tészta. Majd összeállítom a tésztát. Kevés repce olajat hevítek és beleteszem a bepácolt csirkemellet és megpirítom. Közben fűszerezem még ízlés szerint. Készítés közben 3-4 ek vizet tehetek bele, hogy ne égjen meg. Ezután beleteszem a répát, a káposztát, a gyömbért és összepárolom. Végül belekeverem a tésztát.
Megjegyzés:
Én pálcikával szoktam tálalni, de természetesen lehet villával is enni.
Jó étvágyat.