Húsos Spagetti
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors, I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly. recept 4 adagra
Recept 4 adagra :
Hozzávalók :
25 dkg szeletelt sonka , 50 dkg darált sertés vagy marha hús,1 fej vörös hagyma , fél dl oliva olaj,15 dkg csiperkegomba ,4 dl főzőtejszín, só,bors ízlés szerint ,1 nagy csokor petrezselyem , 80 dkg spagetti tészta ,10-15 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
A darált húst megpirítom, a sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű főzőtejszínnel . Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.
Jó étvágyat hozzá.