Gourmetchef

Kelvirág lengyelesen  

2017. október 29. 03:08 - Gourmetchef

foto_3_51.JPG

Kelvirág lengyelesen  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc köretemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

1 kg kelvirág

15 dkg zsemlemorzsa 

3 dkg só 

15 dkg vaj vagy margarin 

1,5-2 liter víz 

4 dl tejföl 

Elkészítés:

A kelvirágokat megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűröm. Közben a vajon vagy margarinon megpirítom arany barnára a zsemlemorzsát és megsózom. Ahogy megvan, a zsemlemorzsába forgatom a kelvirágokat.

 

Megjegyzés :

Én tejföllel tálaltam. Egyébként elkészíthető a vége sütőben is.  Azaz beleteszem a zsemlemorzsás kelvirágokat egy kivajazott hőálló edénybe és tejfölt és nyers zsemlemorzsát teszek rá majd a sütőbe teszem és megsütöm. 

 

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1913113280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása