Csongrádi Halászlé
Kedves Látogatók!
A mi halászlevünk egy tradicionális Tiszai amely egy Csongrádi recept szerint készült. Fogadjátok szeretettel.
A recept:
Hozzávalók
leveshez
2 kg ponty
40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma
3 ek zsír
2 liter víz
Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
1 ek vaj
Elkészítés/ method:
A leves/soup:
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpaszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.