A recept:
Hozzávalók
leveshez
0,50 kg brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 db közepes burgonya
1,5 liter víz
1 dl főzőtejszín
1 db erőleveskocka
Só, bors, egyéb fűszerek (szerecsendió) ízlés szerint
1 ek vaj
A levesbetéthez
4 szelet toast kenyér
egy kevés vaj
5 dkg reszelt (cheddar) sajt
Elkészítés:
A leves/soup:
A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.
A levesbetét / toast on the top
A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük. Ahogy elkészült pogácsaszaggatóval kivágjuk a kenyér közepét és a kitálalt levesre tesszük, így szolgáljuk fel.