Gourmetchef

Stroganoff csirke

2021. március 14. 09:49 - Gourmetchef

img_2183_kicsi_1_1.jpgStroganoff csirke

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom.

A recept 4 adagra: 

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma

75 dkg csirkemell

4 evőkanál étolaj

6 db csemege uborka

30 dkg gomba/champion

só, bors ízlés szerint

2 evőkanál mustár

1 evőkanál  dijoni mustár / ízlés szerint

4 evőkanál tejföl

6 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés: 

A hozzávalókat apró csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágom. Egy serpenyőbe először az olajon a csíkokra vágott húst megpirítom, majd félre teszem. A megmaradt zsiradékba beleteszem a hagymát és megdinsztelem. Majd beleteszem a gombát. Ha megpuhult, akkor beleteszem az uborkát. majd 5-10 percig hagyom párolódni. Ezután beleteszem a húst és befűszerezem, majd mehet bele a mustár, a tejföl és a tejszín. Akkor van kész, amikor a hús és az uborka megfőtt / megpuhult.

Jó étvágyat kívánok. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6916460626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása