Sárgarépa főzelék sült debrecenivel
Kedves Látogatók!
Ebédként és vacsoraként is jó választás lehet egy kis vitamindús sárgarépa főzelék.
Jó étvágyat kívánok.
A recept 4 főre :
Hozzávalók :
6 db közepes sárgarépa
1 kávéskanál só
3 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
3 dl tej
2 evőkanál cukor
4 darab debreceni kolbász
Elkészítése:
A megtisztított répákat reszelőn lereszeljük. Majd tálba tesszük a vajat, megolvasztjuk, majt rátesszük a reszelt répát. Vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi és sóval ízesítem. Majd főzőm addig, amíg megfő a répa. Ekkor keverés közben meghintem a liszttel és felöntöm a tejjel Ezt is jól kikeverem és lassan folyamatos keverés közben felforralom. Közben 2 evőkanál cukorral ízesítem és kész.
A debrecenit beirdalom és forró olajban megsütöm.
Tálalás :
Melegen, sült debrecenivel tálalom