Zsuzsanna palacsinta /Crepes Suzette/
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a franciák méltán híres crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók a palacsintához:
15 dkg finomliszt
1 db tojás
1 mokkás kanál só
1 evőkanál étolaj
3 dl tej és vagy szénsavas ásványvíz esetleg szódát
A mártáshoz :
1 nagyobb narancs és reszelt héja, 5 evőkanál narancslikőr vagy rum
1dl narancs lé 100% os vagy frissen facsart, 8 dkg kristálycukor
6 dkg vaj
Elkészítés:
Palacsinta :
Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt és vékony palacsintákat sütök.
A mártás és flambírozás :
A hozzávalókat előkészítem a képen látható módon, majd az előkészített serpenyőt felmelegítem. Ha meleg, beleteszem a vajat, majd a cukrot és karamellt készítek. Lassú tűzön folytatva hozzáadom az apróra vágott narancsot, majd flambírozom az alkohollal, és a végén hozzáöntöm a narancslevet. Majd pár perc múlva beleteszem egyesével a palacsintát, átforgatom a szószban, és négybe hajtom. Ezeket ismétlem addig, amíg mindenkinek 2 darab / fő elkészül.
Jó étvágyat hozzá!