Stefánia vagdalt
Kedves Látogatók!
A jó időt várva készítettem egy finom Stefánia vagdaltat.
Fogyasszátok szeretettel.
A recept 4 főre :
Hozzávalók :
A töltelékhez :
4 db tojás
A húshoz :
2 közepes fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma
60 dkg darált sertéshús
2 db tojás, 2 db zsemle vagy kenyér /picit száraz
1 csokor petrezselyem
Só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál étolaj
A burgonyapüréhez :
1 kg burgonya
50 gramm vaj vagy margarin
1 dl tejföl
Elkészítés:
Először megfőzőm a 4 db tojást sós vízben majd megpucolom. Ezután a felkockázott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon megdinsztelem. A zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatom. Majd elkészítem a húst a következők szerint. A darált húst egy tálba teszem, majd rá töröm a 2 db tojást, hozzáadom a fűszereket a megdinsztelt vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután belerakom a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret és összedolgozom. Én őzgerincformát egy evőkanál olajjal kikentem majd az 1/3 rész húsos masszát beleteszem a formába, úgy hogy mindenhová jusson, aztán ráteszem a főt tojásokat egymás alá hosszában. A maradék 35 dkg húsos masszát ráhalmozom, hogy jól lefedje. Ha elkészültem, alufóliával letakarva 200 c fokon 45 percig sütöm. 45 perc után leveszem a fóliát és további 15 percig sütöm, hogy szép aranybarna legyen.
A püréhez a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzőm. Mikor elkészült akkor egy edénybe áttöröm krumplinyomóval. Ezután hozzáadom a vajat, amit jól elkeverek a burgonyával. Majd hozzáadom a tejfölt, s jól összedolgozom az egészet.