Gourmetchef

Magyaros csípős tekercs

2023. február 03. 10:39 - Gourmetchef

csongradi_tekercs_szuper_kep_sima_1.jpg

Magyaros csípős tekercs 

 

Hozzávalók 4 személy részére:

 

60 dkg csont nélküli sertés karaj 

10 dkg füstölt szalonna 

20 dkg vöröshagyma 

20 dkg lángolt kolbász 

1 db csípős zöldpaprika 

 só, bors ízlés szerint 

3 ek liszt 

2 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

2 ek sertés zsír 

Elkészítés:

A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Sült burgonyával ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4318040288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása