Magyaros csípős tekercs
Hozzávalók 4 személy részére:
60 dkg csont nélküli sertés karaj 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg vöröshagyma 20 dkg lángolt kolbász 1 db csípős zöldpaprika só, bors ízlés szerint 3 ek liszt 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa 2 ek sertés zsír |
Elkészítés:
A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Sült burgonyával ízlésesen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.