Tökfőzelék
Kedves Látogatók!
Ebédként és vacsoraként is jó választás lehet egy kis tökfőzelék.
A recept 2-3 főre :
Hozzávalók :
1 db közepes vörös vagy lilahagyma
0,5 kg gyalult tök
1 csokor kapor
3-4 dkg vaj
1 evőkanál fűszerpaprika, Só, bors ízlés szerint
1,5 evőkanál liszt
1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 1,5 tejföl
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ezután adjuk hozzá a tököt, majd felöntjük a tejjel és a vízzel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. lefedve 10-15 percig főzzük. Majd a lisztet elkeverjük a tejföllel és csomómentesen/ habverővel összekeverve / hozzáadjuk a főzelékhez. Majd beleszórjuk az apróra vágott kaprot és lassú tűzőn még 5 percig főzzük.
Tálalás :
Melegen, simán, vagy tükörtojással esetleg sült debrecenivel tálalom
Jó étvágyat kívánok.