Gourmetchef

Tökfőzelék

2022. július 19. 20:55 - Gourmetchef

img_20220719_135717_1.jpg

Tökfőzelék

Kedves Látogatók!

Ebédként és vacsoraként is jó választás lehet egy kis tökfőzelék.

A recept 2-3 főre  :

Hozzávalók :

 

1 db közepes vörös vagy lilahagyma

0,5 kg gyalult tök  

1 csokor kapor

3-4 dkg vaj

1 evőkanál fűszerpaprika, Só, bors ízlés szerint

1,5 evőkanál liszt

1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 1,5 tejföl

 

Elkészítése:

 

A hagymát felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ezután adjuk hozzá a tököt, majd felöntjük a tejjel és a vízzel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. lefedve 10-15 percig főzzük.  Majd a lisztet elkeverjük a tejföllel és  csomómentesen/ habverővel összekeverve / hozzáadjuk a főzelékhez. Majd  beleszórjuk az apróra vágott kaprot és lassú tűzőn még 5 percig főzzük.

 

 

Tálalás :

Melegen, simán, vagy tükörtojással esetleg sült debrecenivel tálalom 

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Tökfőzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr617886839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása