Brassói Aprópecsenye
A recept:
Hozzávalók
1kg csont nélküli karaj
1,5 kg burgonya
8 gerezd fokhagyma
Só, bors majoránna
15 dkg sertés zsír vagy olaj
Elkészítés
Felkockázom a húst (2x2 cm –es kockára a csont nélküli karajt). A krumplit 2x2 cm –es kockára vágom
Bő olajban megsütöm a krumplit. Ezalatt 2-3 ek olajban 8 gerezd szeletre vágott fokhagymával megpirítom a húst, míg levet nem enged, majd kb 15 percig puhára párolom, majd zsírjára sütöm. közben megszórom majoránnával, sózom, borsozom.
Ezalatt pont megsül a krumpli, amit szűrő szedőkanállal, papírszalvétával kibélelt tálba teszek. Amikor kész a hús, hozzákeverem a sültkrumplit és még 2 percig együtt pirítom. Frissen, kovászos uborkával vagy vegyes savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat:)