Gourmetchef

Alföldi Vízenkőt

2021. október 29. 03:45 - Gourmetchef

16810901_1235954376451592_1641588847_o3.jpg

Alföldi Vízenkőt

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik csongrádi nevezetes étel receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 2 adagra

Hozzávalók

50 dkg darab liszt

10 dkg zsír vagy vaj

2 darab tojás sárgája

2 dl tejföl

1 dl tej

2 dkg élesztő

Csipet só, citromhéj

10 dkg kristálycukor

10 dkg darált dió

Elkészítés

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a citromhéját. Összegyúrjuk. Egy tiszta konyharuhát liszttel megszórjuk, a tésztát lazán belekötjük, hogy a keléshez legyen hely. Fakanálra húzzuk és egy fazék hideg vízbe tesszük. Kb 1 óráig kelesztjük addig, amíg fel nem jön a víz tetejére. A gyúródeszkát cukorral és apróra vágott dióval megszórjuk, a tésztát ráborítjuk. 10 cm-es rudakat sodrunk, kifli alakúvá formázzuk, a cukrozott diós kifliket tepsibe rakva pihentetjük 10 percig, majd 200 fokos sütőben 30-35 percig, világosra sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7916738960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása