Gourmetchef

Házi fehér kenyér

2020. november 30. 08:19 - Gourmetchef

img_20201129_181720_1.jpg

img_20201129_181832_1.jpg

Házi fehér kenyér  / Korona vírus idején /

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a kedvenc kenyér receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 8 adagra

Hozzávalók

A kenyérhez :

50 dkg kenyérliszt

1 tasak por élesztő

2 teáskanál só

3 dl kéz meleg langyos víz 

3 evőkanál extra szűz olaj

Eszköz  :

1 darab pataki tál

Elkészítés:

A kenyérhez a lisztet át kell szitálni + só + a langyos vízben feloldani a por élesztőt. Bedagasztani addig, amíg el nem válik az edény falától.

A dagasztás befejezése előtt beleöntjük az olíva olajat. Pár percig még dagasztjuk, majd letakarjuk és hagyjuk kelni. (én rátettem a radiátorra). Amikor megkelt, akkor kiborítjuk a deszkára és átgyúrjuk (hogy a levegő kimenjen belőle). A kikent tepsibe beletesszük, letakarjuk és pihentetjük 15 percig. Pihentetés után lekenjük a sütőedényben a tetejét langyos vízzel és bevágjuk két helyen. A pataki tálat hideg sütőbe helyezzük, 200C-ra vesszük a sütőt és 1 órát sütjük, ekkor levesszük  a tetejét és további 15 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végeztével kiborítjuk egy rácsra, és a tetejét megkenjük langyos vízzel. Hagyjuk kihűlni. 

Jó sütögetést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3916307048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása