Sütőtök krémleves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
80 dkg sütőtök ,1 fej vöröshagyma, 2 db közepes burgonya ,1,5 liter víz, 1,5 dl főzőtejszín ,1 db erőleveskocka Só, bors, szerecsendió, gyömbér és egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 ek vaj,3 evőkanál méz
A levesbetéthez:
2 evőkanál pirított tökmag ,1 evőkanál apróra vágott metélő hagyma , Tejszínhab ízlés szerint , 5 dkg reszelt (cheddar) sajt
Elkészítés:
A leves:
A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, mézzel és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixoljuk, majd a tejszínt és a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.
A levesbetét:
A levesbe pirított tökmagot teszünk a szélére. A közepébe tejszínhabot fújok és a tetejét friss metélő hagymával szórom és így szolgáljuk fel.