Gourmetchef

Ratatouille/ Francia lecsó

2020. augusztus 19. 17:26 - Gourmetchef

dsc_3650_masolata_1.JPG

Ratatouille

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Hozzávalók 4 személyre

A recept

25 dkg padlizsán

25 dkg cukkini

25 dkg paradicsom

25 dkg fehér paprika

4 nagy fej vörös hagyma

Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)/

4 evőkanál sertészsír

petrezselyemzöld

Elkészítés

Ragu

A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd karikára vágjuk. A paradicsomot is felkarikázzuk. A hagymát meghámozás után felaprítjuk. Ezután kezdjük az ételt elkészíteni a következők szerint:

 A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a felszeletelt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával.  25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként, karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.

 

Tálalás: 

A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezzük egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután a következő szerint tálalunk:

A tányérra először ragut teszünk, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon helyezzük rá.

Jó étvágyat kívánunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2016169850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.