Ratatouille
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Hozzávalók 4 személyre
A recept
25 dkg padlizsán
25 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
25 dkg fehér paprika
4 nagy fej vörös hagyma
Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)/
4 evőkanál sertészsír
petrezselyemzöld
Elkészítés
Ragu
A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd karikára vágjuk. A paradicsomot is felkarikázzuk. A hagymát meghámozás után felaprítjuk. Ezután kezdjük az ételt elkészíteni a következők szerint:
A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a felszeletelt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként, karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.
Tálalás:
A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezzük egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután a következő szerint tálalunk:
A tányérra először ragut teszünk, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon helyezzük rá.
Jó étvágyat kívánunk!