Gourmetchef

Kínai Zöldséges tészta csirkével

2020. április 19. 15:36 - Gourmetchef

img_20200419_150432.jpg

Kínai Zöldséges tészta csirkével

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc Kínai tészta receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

25 dkg kínai tészta  

2 darab közepes sárgarépa, 1 db padlizsán, 1 fej vöröshagyma

2 ek friss vagy szárított gyömbér

1 db padlizsán, 3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál repceolaj

só- bors, kurkuma, chili, ázsiai fűszerkeverék  ízlés szerint

3 ek napraforgó olaj, 8 ek szója szósz

1 dl víz

Elkészítés :

Először a sárgarépát lereszelem a nagylyukú reszelővel. Közben előkészítem a többi alapanyagot. Csíkokra vágom a padlizsánt, a hagymákat, fokhagymát, lereszelem a gyömbért . A csirkét keskeny csíkokra vágom és kevés zsiradékon elősütöm. Közben a tésztát 6 percig főzöm forrásban levő sós vízben. Majd összeállítom a zöldséges ragut. A maradék olajat felhevítem, beleteszem a hagymát és üvegesre párolom, majd hozzáadom a reszelt sárgarépát, ízesítem a fűszerekkel és teszek hozzá egy 5 ek vizet. Néhány perccel később hozzáadom a padlizsánt és a fokhagymát is. Akkor kész, amikor a répa megpuhult.

Majd hozzá keverem a csirkét és a tésztát és szójaszósszal ízesítem. 2-3 percig pirítom együtt és el készült az étel.

Megjegyzés :

Én pálcikával szoktam tálalni, de természetesen lehet villával is enni.

A csirkehús ízlés szerint más hússal is tudjuk helyettesíteni, vagy akár el is hagyhatjuk.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7015624304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása