Gourmetchef

Puszta koktél Mecseki Itókával

2020. április 16. 16:34 - Gourmetchef

dsc_3936.JPG

Puszta koktél

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc koktélomat. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elkészül. Ma már ismét kapható egyes italboltokban a Mecseki Itóka. A nevéből is adódóan az eredeti Mecseki Itóka Pécsről származik.

A recept 1 adagra

Hozzávalók :

6 cl Tokaji szamorodni édes vagy száraz

2 cl barackpálinka

1 cl Mecseki Itóka / likőr/

Dekoráció :

1 darab citrom karika vagy koktél cseresznye

Elkészítés:

Töltsünk fel egy ipszilon poharat jéggel. A keverőpohárba beletesszük a jeget, a tokajit, a barackpálinkát és a mecseki likőrt majd összekeverjük. A pohárba a jégre öntsük a koktélt, majd díszítjük.

Megjegyzés:

Alap esetben jég nélkül szokták készíteni, de nyáron a nagy melegben hidegen is finom.

Díszíteni koktél cseresznyével / édes szomorodni esetén /, citromkarikával / száraz szamorodni esetén/ szoktam.

Egészségetekre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr415617208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása