Gourmetchef

Croque Monsieur   /  Francia meleg szendvics

2019. március 24. 18:01 - Gourmetchef

foto_1_2019-02-14t111803_538.JPG

Croque Monsieur   /  Francia meleg szendvics

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc street food receptemet, ami egyszerű, laktató és nagyon finom étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók:

4 db nagy toast kenyér

4 szelet sonka

4 ek reszelt sajt 

Szósz  :

2-3 dl tej 

1 evőkanál vaj 

1 evőkanál liszt 

só- bors- szerecsendió ízlés szerint 

Elkészítés:

Szósz :

Az összetevőket csomómentesen összekeverem és felforralom.

 

Tálalás:

A  nagy toast kenyér szeleteket elősütöm maximum 1-2 perc közepes fokozaton a toast sütőben, hogy kicsit kiszáradjon. Közben elkészítem a beshamel szószt. Amint elkészült a kenyér, megkenem mindegyik kenyér egyik oldalát a szósszal majd ráteszem a sonkát,  a sajtot és végül a másik szelet kenyeret aminek a belső felén van a szósz. Beteszem  a kontakt grillbe 2 percre, majd, ezután megszórom a tetejét sajttal és sütőben 180-200 fokon sütöm, amíg aranybarna lesz a tetején a sajt. Végül átlósan felvágom és háromszögként tálalom.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5514713847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.