WESTI -torta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek egyik nagy sikerű torta receptemet, ami egy kis kreativitást igényel, de azért elkészíthető, s nagyon finom. Elkészítési ideje 2 óra.
A recept 16 szelet
Hozzávalók
Az alaphoz :
16 púpozott ek liszt
16 ek kristálycukor
8 tojás
8 ek víz
1 tasak sütőpor
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez :
50 dkg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
350ml tejszín
40 dkg eper
2 tasak zselatin expressz
A bevonathoz :
450 gramm fehér fondant
150 gramm fehér dekorcukor
3 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Az alaphoz :
3 kisebb és egy nagyobb tálat veszünk elő. Az egyikbe a tojássárgáját, vizet, cukrot, sót és vaníliás cukrot tesszük, majd jól összekeverjük habosra. A másikba a tojásfehérjéket habbá verjük. A harmadik tálban jól elkeverjük a lisztet a sütőporral és átszitáljuk, hogy levegős legyen a liszt. A nagy tálba beleöntjük a tojás sárgás masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, s végül a lisztet is hozzá keverjük. A masszát 2 sütőformába töltjük, melyet sütőpapírral már kibéleltünk. Az egyik egy kerek a másik egy gyümölcskenyér forma. A sütőben kb 20 perc alatt 180C -on készre sütjük.
A töltelékhez / filling:
Az epret a tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a mascarponét, és zselatinport, s simára keverjük. Betesszük a hűtőbe 2 óra hosszára.
Összerakás:
Egy tálcára ráhelyezzük a szögletes süteményt, melyet 3 részre vágunk, s megtöltjük a krémmel. A külső részét is krémmel vonjuk be, hogy a fondant rá tudjon tapadni. A fondant jó vékonyra elnyújtjuk és egyenletesen ráhelyezzük a bevont süteményre. A fejrésznek a kerek sütiből vágunk ovális formát. ráhelyezzük a fejre és azt is bevonjuk fondanttal. A felületét bevonjuk a dekorcukor csíkokkal és olvasztott csokiból elkészítjük a szemet, orrot és dekorcukorral ráragasztjuk. Fondantból elkészítjük a lábakat és kész is a remekmű.