Gourmetchef

WESTI -torta

2018. december 21. 10:32 - Gourmetchef

kutya_1.JPG

kutya_3.JPG

WESTI -torta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik nagy sikerű torta receptemet, ami egy kis kreativitást igényel, de azért elkészíthető, s nagyon finom. Elkészítési ideje 2 óra.

 

A recept 16 szelet

Hozzávalók

Az alaphoz :

16 púpozott ek liszt 

16 ek kristálycukor 

8 tojás 

8 ek víz

1 tasak sütőpor 

2 tasak vaníliás cukor 

1 csipet só 

A töltelékhez :

50 dkg mascarpone 

 2 csomag vaníliás cukor 

15 dkg kristálycukor 

350ml tejszín 

40 dkg eper 

2 tasak zselatin expressz

A bevonathoz :

450 gramm fehér fondant

150 gramm fehér dekorcukor

3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Az alaphoz :

3 kisebb és egy nagyobb tálat veszünk elő. Az egyikbe a tojássárgáját, vizet, cukrot, sót és vaníliás cukrot tesszük, majd jól összekeverjük habosra. A másikba a tojásfehérjéket habbá verjük. A harmadik tálban jól elkeverjük a lisztet a sütőporral és átszitáljuk, hogy levegős legyen a liszt. A nagy tálba beleöntjük a tojás sárgás masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, s végül a lisztet is hozzá keverjük. A masszát 2 sütőformába töltjük, melyet sütőpapírral már kibéleltünk. Az egyik egy kerek a másik egy gyümölcskenyér forma. A sütőben kb 20 perc alatt 180C -on készre sütjük.

 

A töltelékhez / filling:

Az epret a tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a mascarponét, és zselatinport, s simára keverjük. Betesszük a hűtőbe 2 óra hosszára.

Összerakás:

Egy tálcára ráhelyezzük a szögletes süteményt, melyet 3 részre vágunk, s megtöltjük a krémmel. A külső részét is krémmel vonjuk be, hogy a fondant rá tudjon tapadni.  A fondant jó vékonyra elnyújtjuk és egyenletesen ráhelyezzük a bevont süteményre. A fejrésznek a kerek sütiből vágunk ovális formát. ráhelyezzük a fejre és azt is bevonjuk fondanttal. A felületét bevonjuk a dekorcukor csíkokkal és olvasztott csokiból elkészítjük a szemet, orrot és dekorcukorral ráragasztjuk. Fondantból elkészítjük a lábakat és kész is a remekmű.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6814504936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása