Burgonya leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg burgonya
1,5 liter víz
1-2 erőleves kocka
Só, bors ízlés szerint
2 evőkanál édes fűszerpaprika
2 evőkanál sertés zsír vagy olaj ízlés szerint
20 dkg füstölt kolbász
Levesbetét:
Csipetke
1 tojás
3-5 dkg liszt / amennyit felvesz / -
1 mokkás kanál só
Elkészítés:
Megpucolom a hagymát és a burgonyát és leveszem a kolbász bőrét. Majd ha ez megvan, akkor felkockázom őket. Előveszek egy lábast, amibe bőven belefér 1,5-2 liter leves. Ezután a lábasba teszem a zsiradékot és felhevítem, majd beleteszem a felkockázott hagymát és megdinsztelem, majd megszórom fűszerpaprikával és átforgatom. Ezt követően beleteszem a szintén felkockázott burgonyát és átforgatom. Majd felengedem a 1,5-2 liter vízzel. Fűszerezem sóval és borssal majd félkészre főzöm. A burgonya kóstolása segít ebben. Mikor félig kész akkor hozzáadom a leves kockát és a kockára vágott kolbászt, majd készre főzöm. Közben meggyúrom a csipetkét és készre csipkedem és állni hagyom. Mikor kész a leves, akkor hozzáadom a csipetkét és kb 5-6 percig még lassú tűzön főzöm. Amikor a csipetke feljön a leves tetejére, akkor kész van a leves.
Tálalás :
Én tejföl szoktam hozzá adni.
Jó étvágyat kívánok.