Gourmetchef

Cézár Saláta  

2017. november 15. 19:51 - Gourmetchef

kicsi_4.jpg

Cézár Saláta  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc saláta receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók

20 dkg csirkemell 

2 darab közepes Lollo rosso vagy római saláta, esetleg jég saláta

20 dkg pirított kenyér kockák

3 dkg liszt 

10 dkg parmezán sajt 

Öntethez :

2 gerezd fokhagyma 

1 dl oliva olaj 

1 teáskanál szardella paszta 

1 evőkanál mustár 

1 evőkanál vörösborecet 

1 teáskanál dijoni mustár 

5 dkg parmezán sajt 

só, bors ízlés szerint 

4 szem kapribogyó 

3 db tojás sárgája 

Elkészítés:

Először a csirkemellet sózóm és borsozom. Ezután roston, kevés zsiradékon megsütöm, majd kisebb csíkokra vágom. A salátát szétszedem, mossuk és lecsepegtetem. Majd a pirított kenyeret toast sütőben arany barnára sütöm és felkockázom.

Az öntet elkészítése :

A hozzávalókat egy mély tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.

 A saláta összeállítás :

Egy mély tálba a saláta, a toast kenyér és a parmezán felét beleteszem és összekeverem. Ezután ráöntök az öntetből ízlés szerinti mennyiséget, majd összekeverem újból. Majd a csirkemell darabkákat is belekeverem a salátába. Hagyok 5-6 darabot a tetejére is díszítésnek. A végén a maradék parmezánt és kenyérkockákat is ráhelyezem.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Cézár Saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4513279127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása