Cézár Saláta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc saláta receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
20 dkg csirkemell
2 darab közepes Lollo rosso vagy római saláta, esetleg jég saláta
20 dkg pirított kenyér kockák
3 dkg liszt
10 dkg parmezán sajt
Öntethez :
2 gerezd fokhagyma
1 dl oliva olaj
1 teáskanál szardella paszta
1 evőkanál mustár
1 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál dijoni mustár
5 dkg parmezán sajt
só, bors ízlés szerint
4 szem kapribogyó
3 db tojás sárgája
Elkészítés:
Először a csirkemellet sózóm és borsozom. Ezután roston, kevés zsiradékon megsütöm, majd kisebb csíkokra vágom. A salátát szétszedem, mossuk és lecsepegtetem. Majd a pirított kenyeret toast sütőben arany barnára sütöm és felkockázom.
Az öntet elkészítése :
A hozzávalókat egy mély tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.
A saláta összeállítás :
Egy mély tálba a saláta, a toast kenyér és a parmezán felét beleteszem és összekeverem. Ezután ráöntök az öntetből ízlés szerinti mennyiséget, majd összekeverem újból. Majd a csirkemell darabkákat is belekeverem a salátába. Hagyok 5-6 darabot a tetejére is díszítésnek. A végén a maradék parmezánt és kenyérkockákat is ráhelyezem.
Jó étvágyat kívánok.