Gourmetchef

Borsó leves 

2017. november 13. 18:54 - Gourmetchef

kicsi_3.jpg

Borsó leves 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ

 A recept 4 adagra

Hozzávalók:

25 dkg borsó 

1 fej vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma 

1 darab sárgarépa 

1 db erőleves kocka 

Só, bors, ízlés szerint 

 1 ek zsír 

Rántás : 

 1 ek őrölt édes pirospaprika

1 ek zsír

1 ek liszt 

 Elkészítés:

 Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál zsírt, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott répát és a borsót, kockázott hagymát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és fokhagymát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, kb 20 perc, akkor hozzáadom a rántást folyamatos kevergetés közben. Ezután utóízesítek, ha szükséges. Még egyszer felforralom és kész.

 Rántás : 

Egy kis főzőedényben felolvasztjuk a zsírt, majd beleteszem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítom. Leveszem, hagyom hűlni egy percet majd belekeverem az őrölt piros paprikat. 

 

 Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!
Címkék: Borsó leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2013263671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása