Gourmetchef

Csirkehús leves  

2017. október 24. 04:22 - Gourmetchef

foto_4_80.JPG

Csirkehús leves  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

1 darab erőlevese kocka 

1 evőkanál kacsazsír 

1 egész csirkemell 

4 csirkeszárny 

3 sárgarépa 

2 fehérrépa 

1 csokor petrezselyem 

1 db vörös hagyma 

2 gerezd fokhagyma 

só- bors ízlés szerint 

1,5 liter víz 

250 gramm cérnametélt 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasba felmelegítjük a zsiradékot, majd beletesszük a csirkedarabokat és megpirítjuk őket. Ezután a húsokat félretesszük. A zöldségeket felkarikázzuk, és a lábasba tesszük a hagymákkal együtt. Ezután felöntjük a vízzel, és visszatesszük a húsdarabokat. 1 órát főzzük. Amikor meleg a víz akkor beleteszem az erőleves kockát és a fűszereket is.  Közben megfőzöm a tésztát is egy külön edényben.  Ahogy megfőtt kiszedem a zöldségeket és a húsokat és tálalom.

 

Tipp :

Ha marad másnapra is akkor érdemes a levest, a húst és a zöldségeket külön a hűtőbe rakni. Nehogy megromoljon. 

 

 

Jó étvágyat kívánok.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6413066722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása