Csirkehús leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
1 darab erőlevese kocka
1 evőkanál kacsazsír
1 egész csirkemell
4 csirkeszárny
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 db vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
só- bors ízlés szerint
1,5 liter víz
250 gramm cérnametélt
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasba felmelegítjük a zsiradékot, majd beletesszük a csirkedarabokat és megpirítjuk őket. Ezután a húsokat félretesszük. A zöldségeket felkarikázzuk, és a lábasba tesszük a hagymákkal együtt. Ezután felöntjük a vízzel, és visszatesszük a húsdarabokat. 1 órát főzzük. Amikor meleg a víz akkor beleteszem az erőleves kockát és a fűszereket is. Közben megfőzöm a tésztát is egy külön edényben. Ahogy megfőtt kiszedem a zöldségeket és a húsokat és tálalom.
Tipp :
Ha marad másnapra is akkor érdemes a levest, a húst és a zöldségeket külön a hűtőbe rakni. Nehogy megromoljon.
Jó étvágyat kívánok.