Borsófőzelék
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc főzelékemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
Húsgombóc:
1 kg zöldborsó / lehet mirelit /
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál liszt
só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Kristálycukor ízlés szerint
0,7 liter víz vagy tej
Elkészítés/ method:
A zöldborsót az olajon megpároljuk, sóval,borssal cukorral ízesítjük ízlés szerint. Majd amikor már elég puha akkor rászórjuk a lisztet és vele együtt pirítjuk rövid ideig. Ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Felforraljuk és utána lassú tűzön néhány percig főzzük.
Feltét:
Tűkőr vagy főt tojással, sült kolbásszal esetleg virslivel is nagyon finom. Vagy köretként pörkölthöz is ajánlható.
Jó tanács:
Ha túl sűrű lett akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.
Jó étvágyat kívánok.