Gourmetchef

Borsófőzelék 

2017. október 20. 04:56 - Gourmetchef

foto_3_48.JPG

Borsófőzelék 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc főzelékemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

Húsgombóc:

1 kg zöldborsó / lehet mirelit /

 2 evőkanál étolaj

3 evőkanál liszt

só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint

Kristálycukor ízlés szerint 

0,7 liter víz vagy tej 

Elkészítés/ method:

A zöldborsót az olajon megpároljuk, sóval,borssal cukorral ízesítjük ízlés szerint. Majd amikor már elég puha akkor rászórjuk a lisztet és vele együtt pirítjuk rövid ideig. Ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Felforraljuk és utána lassú tűzön néhány percig főzzük.

Feltét:

Tűkőr vagy főt tojással, sült kolbásszal esetleg virslivel is nagyon finom. Vagy köretként pörkölthöz is ajánlható.

Jó tanács:

 Ha túl sűrű lett akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.

Jó étvágyat kívánok.    

 

Szólj hozzá!
Címkék: Borsófőzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr513037556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása