Gourmetchef

Ratatouille

2017. augusztus 11. 05:18 - Gourmetchef

 

dsc_3650_masolata.JPG

Ratatouille

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

Hozzávalók 4 személyre

A recept:

25 dkg padlizsán 

25 dkg cukkini 

25 dkg paradicsom 

25 dkg fehér paprika 

4 nagy fej vörös hagyma 

Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 

4 evőkanál sertés zsír 

petrezselyemzöld 

Elkészítés : 

Ragu :

A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával.  25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.

Tálalás: 

A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon.

Jó étvágyat.

 

komment
Címkék: Ratatouille

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3512734288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása