Vörösboros gulyás leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 2 adagra :
Hozzávalók/:
30 dkg marhahús / lábszár vagy felsál / vagy sertés esetleg csirke hús
1 szelet füstölt szalonna
2 evőkanál sertés zsír
1 fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál Erős Pista / ízlés szerint
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
2 darab paradicsom
2 darab paprika
2 darab krumpli
1 marék petrezselyem zöld
Só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény ízlés szerint
1,5 liter víz
Csipetke :
1 tojás
10 dkg liszt
csipet só
2 dl vörös bor
Elkészítés:
A leves :
A fazékba teszek kevés zsírt és megpirítom a felkockázott szalonnát. Majd az apróra vágott hagymát, amit arany barnára dinsztelek. Majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, majd megszórom borssal és őrölt köménnyel. Majd ráteszem a kockára vágott húst. Egy picit megpirítom, majd ráöntöm a bort és beleteszem a pirospaprikát. Majd ebben párolom tovább a húst. 15-20 perc után felöntöm vízzel. Ezután beleteszem a felkarikázott zöldségeket. Erős Pistát adhatok hozzá. 1-2 órát főzöm, a hús fajtájától függően.
A csipetke :
Közben elkészítem a csipetkét. A liszthez hozzáadok tojást, sót és összekeverem. Amikor már megfőtt a hús, akkor belecsipkedem a levesbe és készre főzőm a levest.