Gundel Palacsinta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a magyarok méltán híres Gundel palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók a palacsintához:
15 dkg finomliszt
1 db tojás
1 mokkáskanál só
1 evőkanál étolaj
3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda
A töltelékhez :
110 gramm őrölt dió
2 evőkanál rum
50 ml tejszín
50 gramm cukor
A csoki szósz :
3 dl víz vagy tej
10 dkg holland kakaó por
25 dkg kristálycukor
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Palacsinta :
Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütök.
A csoki szósz, töltelék és flambírozás :
Csoki szósz: A csoki szószt is elkészítem, én tejjel szoktam. Tehát egy edénybe beleöntöm a kristálycukrot, majd beletöröm az ét csokit és hozzáadom a kakaóport. Tűzre teszem. Ekkor adom hozzá a vizet vagy a tejet. Majd készre főzőm.
A töltelék összes hozzávalóját egy tálban jól kikeverem, felfőzöm és betöltöm a palacsintákat.
Tálalás :
1 adagba 2 darab megtöltött palacsintát háromszögre hajtva teszek egy tányérra. Majd az egyik felére csoki szószt, a másikra porcukrot teszek. Majd a cukros részt leöntöm alkohollal és flambírozom (ízlés szerint).
Jó étvágyat hozzá!