Gourmetchef

Cseresznyés csiga

2017. május 29. 05:44 - Gourmetchef

foto_5_44.JPG

Cseresznyés csiga

Kedves Látogatók!

Ma egy olyan sütemény receptjét kínálom, amelynek íze mindenkit elkápráztat. Finom, omlós szinte, elolvad a szádban.

 

A recept 4 adagra 

A tésztához :

200 g vaj

egy csipetnyi só 

45 dkg liszt 

150 ml joghurt 

1 kiskanál sütőpor 

1 vaníliás cukor 

A töltelékhez  :

500 g magvazott cseresznye 

15 dkg cukor 

Elkészítés:

Szitáljuk át a lisztet, tegyük bele a sót, a sütőport és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, tegyük bele a vaníliát és állítsunk össze egy lágy tésztát. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá lisztet. Miután jól összedolgoztuk, nyújtsuk el a tésztát 3 mm vastagságúra, majd vágjuk 20-30 cm hosszú és 6- 7 cm széles csíkokra.

A tésztaszeletek közepére rakjunk cseresznyét, szórjuk meg cukorral és tekerjük fel mindegyiket külön – külön. A tésztarudakat rakjuk egy kerek sütőformába, csiga alakot alkotva. Tegyük be a sütőbe és süssük 200 fokon, ameddig szép aranyszínű lesz (kb. 40 perc). Amikor a pite elkészült vegyük ki a sütőformából, szórjuk meg porcukorral majd szeleteljük.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3212547189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása