Cseresznyés csiga
Kedves Látogatók!
Ma egy olyan sütemény receptjét kínálom, amelynek íze mindenkit elkápráztat. Finom, omlós szinte, elolvad a szádban.
A recept 4 adagra
A tésztához :
200 g vaj
egy csipetnyi só
45 dkg liszt
150 ml joghurt
1 kiskanál sütőpor
1 vaníliás cukor
A töltelékhez :
500 g magvazott cseresznye
15 dkg cukor
Elkészítés:
Szitáljuk át a lisztet, tegyük bele a sót, a sütőport és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, tegyük bele a vaníliát és állítsunk össze egy lágy tésztát. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá lisztet. Miután jól összedolgoztuk, nyújtsuk el a tésztát 3 mm vastagságúra, majd vágjuk 20-30 cm hosszú és 6- 7 cm széles csíkokra.
A tésztaszeletek közepére rakjunk cseresznyét, szórjuk meg cukorral és tekerjük fel mindegyiket külön – külön. A tésztarudakat rakjuk egy kerek sütőformába, csiga alakot alkotva. Tegyük be a sütőbe és süssük 200 fokon, ameddig szép aranyszínű lesz (kb. 40 perc). Amikor a pite elkészült vegyük ki a sütőformából, szórjuk meg porcukorral majd szeleteljük.