Gourmetchef

Francia Hagyma leves

2017. május 15. 07:05 - Gourmetchef

img_1842.JPG

Francia Hagyma leves 


Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra 
Hozzávalók
10 db vörös hagyma 
2 ek olaj 
6 dkg vaj 
2 evőkanál liszt 
1 dl száraz fehérbor (kihagyható)
1 darab erőleves kocka 
1 liter víz 
Só, bors ízlés szerint


Levesbetét :
4 szelet toast kenyér 
1 evőkanál vaj 
15 dkg reszelt sajt 


Elkészítés/ method:


Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves.
Jó étvágyat kívánok./ Bon Appétit/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8012505579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása