Rizses hús
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
Só, bors ízlés szerint
3 dl rizs
1,5 liter víz
2 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékban üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, hogy több levet is adjon. Majd beletesszük a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Majd beletesszük a piros fűszerpaprikát. Összekeverjük és 5 dl vízzel felengedjük, forraljuk és puhára főzzük. A rizst külön edényben az 1 liter vízben előfőzöm félkeményre. Ha kész, akkor a megfőtt húshoz adjuk, és készre főzzük. Akkor van kész, amikor az összes lé elfő.
Jó étvágyat kívánok.